vad är en date?

jag har medveted lämnat delar av mitt liv oskrivet. dvs vilka jag date:ar/träffar, om det inte duger så kan ni läsa singel-peter och singel-hannas blogg på aftonblaskan

folk associerar inte mig som en person som går på date och de blir ofta förvånade när jag ska träffa någon, men igår så blev jag ertappad av en av mina trogna läsare i korridoren, hon frågade vart jag skulle.

iaf, jag och mitt sällskap är på ett ställe och halvvägs på vad det nu är jag var på.. så kommer min dates kompis, han frågar vad vi är på..

en date? eller?

polarn med flera slår sig ner vid oss och vi pratar just om "date"
enligt han så har han aldrig vart på en date, han har fikat.

vad är det man gör när man träffar någon man inte riktigt känner? det är väl date?

enligt lexin så översätts "date" med:
  • ha sällskap med (verb; transitivt)
  • träff, avtalat möte (substantiv)

SE talar ut

AM kollar på SE's dator
AM: olle säger hejsvejs
SE: FITTBARN

jag, SE och AM kollar på The Queen, och man ser vilka som kommer på
princessan Dianas begravning
SE: vilken trio, Spielberg, Hanks och Cruise, inga Paris Hilton där inte

jag och SE kollar på Sista chansen - 500-kiloskliniken
SE: jag trodde att folk var feta i USA, men.... FAN!
SE: Europeiska bilar håller inte för sånna tjocka personer, det är bara amerikanska bilar som gör

bjurhovda represent!

just nu när jag och SE gick förbi campus så träffa vi på jojje med två töser, och den ena tösen gav mig en blick och sa.. är det han, hon tycks känna igen mig men kan inte riktigt placera mig.. samma sak gäller det mig

hon är ett år äldre än mig, bodde också på bjurhovda.. grannkvarteret om jag inte misstar mig, gick också på bjurhovda skolan och skiljeboskolan,

fan va kul med lite bjurhovda represent

debriefing till gruppen

när jag kom tillbaks till sundsvall i torsdagskväll så gick jag hem till SE, AM var också där.
De frågade vad jag gjorde i östersund, och jag sa att jag och SV bara chilla och inte gjorde något speciellt,
jag sa också att vi pratade, (jag är ganska introvert som person och jag blir ännu mer introvert när jag är med SV) och då började AM och SE att skratta,
SE: prata ut.. det är något som morsan säger, då säger man, håll käft

när jag kolla i brevlådan så hade jag fått ett paket av Fröken Svensson, jag hade fått en gul tröja med ett kort några snälla ord som tack för att jag hade fixat det hon hade missat med städningen,

inne på ica så säger AM till SE: DITT JÄVLA DUMHUVE!
och jag som inte har hört nå verbala misshandlingar på 3 dagar, tycker att det är jätteroligt
SE: allt rinner av som att man är gjord av teflon, tillskillnad från tjejer som verkligen tar åt sig, vilket han hänvisar till Chris Rock som säger att tjejer save up shit to complain about


tisdag, onsdag och torsdag i östersund

idag, när jag satte mig på tåget tillbaks till sundsvall fick jag en olustig känsla, det känns som att detta var sista gången var sista gången jag såg SV, vänner brukar ju säga "vi syns", men jag vette fan, vi ska ju båda åt olika håll, SV drar till indien och jag till kanada.
Innan tåget kom till perrongen så sa jag på skämt att nästa gång vi träffas får vara inne i lobbyn till FN-högkvarteret, annars så får det vi synas utanför lobbyn om vi inte får jobb inne i bygganden.

tisdag,
SV möter upp mig på centralstationen vid tolvtiden, därefter åker vi till tingshuset,(caféet) där vi skulle luncha med Ylva som är SVs kompis. Första tanken som slog mig när jag såg inredningen på caféet var jaa'h!!, vafan är det här för hippieställe? men salladen enligt SV skulle vara jättebra.. jag sallad? hmm.. visst det kan hon tro vad hon vill på.
Så det blev en kopp kaffe för min del, men SV försökte få mig att smaka lite av hennes sallad.. men icke!

efter "lunchen" drog vi hem till SV och hängde, jag gav henne en sen födelsedagspresent, jag hade köpt ett senilsnöre (till glasögonen) till henne.och min förklaring till var att SV börja visa tecken på ålderdom, dålig syn, tasktigt knä, svårt att andas genom näsan. Då härskna SV till på ett sött tjejjigt sätt och hon börja veva med armarna och försökte sparka mig.
SV börjar tänka till och undrar när jag fyller så..men jag tiger som muren, jag sa att det inte inte är viktigt och jag firar inte min födelsedag.
så hon går in på birthday.se och kollar upp det.. aldrig har min personliga integritet blivit så kränkt.
innan middagen så gick vi ner till bryggan och satt där och prata och filosofera om allt och inget.
sen på kvällen då det var kvällssol så drog vi på en liten roadtrip till Ås, för att kolla på utsikten över fjällen.. det är helt otroligt


onsdag,
det första jag hör på morgon av en morgontrött SV är grattis på fördelsedagen.
efter en stund märker SV att hon har en tavla på golvet.. hon har tydligen gått i sömnen och tagit ner tavlan från väggen och lagt den på golvet brevid sängen.
efter frukosten så tog vi en roadtrip till en populär badort utanför brunflo, det var jättefint där ute.. men inte alls lika mindblowing som höga kusten. när vi gjorde oss redo för roadtrippen fråga SV om vi skulle fira min födelsedag.. jag var helt uppriktig om att jag inte ville fira min födelsedag, för det är ingen big deal för mig.
innan middagsdags så satt vi i hammocken och snackade, samtalsämnet var tydligen varför jag inte pratar ut, SV stör sig på't att jag inte delar med mig det jag grubblar på eller tänker på, roligt samtalsämne.. svar nej!

sen på kvällen var vi ute med SVs kompisar, vi luffa omkring på stan och därefter filmkväll

torsdagen
en riktigt skön slappar dag, SV skulle ner och luncha med en kompis som nyligen hade kommit hem från indien, så jag stanna kvar och umgicks med SVs familj, vilket kanske låter odd.. men det är det inte,
jag äter till och med lunch med hennes familj utan SV och det känns inte tryckt på något sätt heller.
Och när jag skulle bege mig till centralstationen för att hinna med tåget så säger jag adjö till SVs familj,
och out of the blue så får jag en kram av SVs mamma och en bruk med hemmagjord marmelad.


nu är det slut på världens längsta blogginlägg

white noise

jag och SE håller på och leker med hans nya ljudsystem.. och vi går igenom vissa scener i filmer för att verkligen få känn på't (ljudet)

och en film som alltid kommer haunta mig är white noise.. fan det är bland det värsta jag har upplevt i filmväg, det kan SV intyga, jag var blek som fan och svårt att andas.
jag har filmen på dvd, rättare sagt hade filmen, det är en annan som håller i filmen för att jag knappt kan se på dvd-skivan utan att få rysningar. jag kan inte heller se "myrornas krig på tv" utan att minnas en viss scen från white noise.

jag visa den här för SE, men själv stod jag i hallen med med ryggen vänd och höll för öronen..
men jag hör SE utbrista HOLY SHIT! ,
även om ljudet är dåligt på denna youtube-snutt så kan man tänka sig hur det är på dvd-kvalitet med 5.1-ljud


måndag den 18:e

0830 kom möbel-lennart och hämtade möblerna jag hade hyrt, klockan 10.00 så närvarade jag vid Fröken Svenssons besiktning av lägenheten för att hon inte kunde närvara
det var två saker som inte gick i genom, 1. köksfläkten, 2. golvbrunnen i duschen.. 

att göra rent nr två var inte det roligaste jag har gjort.. jag hosta upp frukosten i toaletten, två gånger.

nu när jag inte har några möbler så har jag flyttat ner datorn ner till SE,
notera att SE kom hem från söderhamn klockan 17 idag,  och jag har som sagt datorn hos honom

image16


tydligen tycker folk om att prata om mig.. för johan som är i kina har hört lite saker om mig, vafan hur kan jag vara av intresse? men jag är inte förvånad, för min årskurs är fan bäst i världen på att snacka skit om folk bakom deras ryggar, fast mycket cred till johan som frågar mig, även när han bodde i sundsvall och då det gick ett rykte så frågade han mig hur det låg till.. även om det tog två veckor.. men han frågade iaf.

no more tenta denna termin

YES! då var allt över, skrev sista tentan dvs. en omtenta idag. så nu kan jag raka av mig mitt tentaskägg.. fast jag ska ha det ett par dagar till.
men själva lugnet man brukar få efter att man skrivit en tenta har inte infunnit sig än, tror att det släpper när jag åker till östersund på tisdag, bara komma bort från sundsvall kommer hjälpa en del.

det var tänkt att jag och SV skulle fjällvandra, men SV's knä tillåter inte... SV frågade om jag kunde hitta runt med en karta, heh! om jag inte kunde det så tror jag att skattebetalarna ska ha tillbaks sina pengar.
men istället ska vi bara hänga och äta chips&dip, godis, choklad.. and god knows what.


the beard

en polare till mig på msn pikar mig hela tiden om att skägg är bara för hemlösa.. eller "bums", fast jag tror att det grundar sig i att han är avundsjuk på att han själv inte kan bära upp ett skägg på värdigt sätt.

för mig så har skägget vart ett såkallat slutspelsskägg/tentaskägg, då jag inte rakar mig på en vecka, men nu så har jag haft skägget i ungefär 3 veckor, give or take. men jag håller med min kompis om att jag passar bättre utan skägg, fast man ser mer bad ass ut med skägg och så är det manligt.. så det får sitta ett tag till

här är lite djupa och episka udrag ifrån wiki om skägg

This, then, is the mark of the man, the beard. By this, he is seen to be a man. It is older than Eve. It is the token of the superior nature?.It is therefore unholy to desecrate the symbol of manhood, hairiness?. St. Clement of Alexandria, 2.276

How womanly it is for one who is a man to comb himself and shave himself with a razor, for the sake of fine effect, and to arrange his hair at the mirror, shave his cheeks, pluck hairs out of them, and smooth them!?For God wished women to be smooth and to rejoice in their locks alone growing spontaneously, as a horse in his mane. But He adorned man like the lions, with a beard, and endowed him as an attribute of manhood, with a hairy chest--a sign of strength and rule." St. Clement of Alexandria, 2.275

Beatrice: What should I do with him? dress him in my apparel and make him my waiting-gentlewoman? He that hath a beard is more than a youth, and he that hath no beard is less than a man: and he that is more than a youth is not for me, and he that is less than a man, I am not for him? -William Shakespeare - Excerpt from 'Much Ado About Nothing' ? Act 2, Scene I

"There are two kinds of people in this world that go around beardless - boys and women - and I am neither one." -Greek saying

sista kårkvällen med gänget

sens hösten 2004 så har man besökt kårhuset och i lördagskväll så var det sista gången, det är mycket nu som är för "sista gången".  det var en kul kväll, lots of folks, good company.. its all good.
jag tog det rätt lungt även om det var bartömning.. annars så har man alltid vart så fuckin' wasted, nu var man bara lätt och lagom.. och som alla stora så lämnar man festen när den är som bäst,

jag, SE, Mattheusen och tojje tog en omväg till subway först innan vi drog hem..

grabbar, försök håll er för skratt om ni kan

faaaan va rolig den är filmsnutten är, jag har sett den så jävla många gånger nu, lika roligt varje gång.
vi som har spelat street figther back in the days kommer tycka att filmen är hiiiilarious
ooh crap,Im going to hell for this one, hörru big guy *tittar upp* wanna help a brother out?



sista rycket

hade min sista lärarledda föreläsning i svall, tanken slog mig när jag satt där på seminariet.. huh, how about that.
så nu är det bara två tentor kvar.
på senare tid så har jag besökt programansvarige på institutionen vi har surrat lite om vad som helst, han har funkat lite grann som en akademisk mentor, han är bra att vända sig till när motivationen tryter. 3 år i svall.. det får fan räcka,



tacobuffén, den finaste av traditioner

Torsdag, (2007-05-31) var det sista gången jag och Mattheusen (Mattias) käka tacobuffén på biteline.. tojje och SE närvarade också vid denna tillställning.
why the last time? min tid i svall lider mot sitt slut, och buffétraditionen lever så länge jag och mattheusen pluggar tillsammans.
våra tacobuffébesök går tillbaks till hösten 2004, då vi till en början käkade buffén en gång i veckan.. vi märkte rätt fort att detta var inte hållbart så vi bestämde oss för att ta buffén en gång i månanden, samband med CSN-pengarna.
som unga och ivriga studenter så var man också orutinerad och ovetande om vilka effekter besöken gjorde.. det tog väl nästan ett år.. innan man fatta att man inte skulle äta sig dum, så att man nästan känner att man behöver hjälp med att rulla hem. och att ha mitt namn-magen är ingen höjdare, fast namnet på det tillståndet föddes på kebabcity då jag, mattheusen och david käkade.. och sällskapet fick för sig att vi skulle resa på oss direkt och utan att låta mig "jäsa", och det var på min och mattheusens nollning.. då mådde jag inte bra, så går det när man äter mer än vad man ska..
men det senaste året så har man vart väldigt civil av sig när har gått därifrån

jag kommer ihåg back in the days när biteline var biteline.. ett riktigt hak!,

något vi alltid frågar oss när vi är på biteline, varför börjar folk från grönsakerna.. man ska ta köttfärsen först!!!!
och sen arbetar man sig in mot grönsakerna

till er alla som har gjort mig och mattheusen sällskap på buffén under årens gång, its been an honour hitting the buffet with you guys,