helgen

fredag kväll, var inte precis vad jag hade tänkt mig, Glania sa i onsdags att vi borde hitta på något på fredagen, bara vi. Vilket jag var väldans glad över.
och så kommer fredagen, hon hör inte av sig, väldigt trist tyvärr. Men! jag låter inte kvällen gå till spillo med tanke på hur stöktigt vårt hus blir på fredag/lördag kväll så är det rätt svårt att få något gjort med skolarbeten.
Det som hörde till det ovanliga var att två av våra RA's (Residence Assistans), de som håller koll på quiet hours och ser till att det är allmänt lungt i kåken, dom var kanonfulla.
vi är några som drar till Ducky's, vi är där ett tag sedan bestämmer vi oss för att dra tillbaks till Bigelow, det är mer action där.

Ben var också på högvarv, en hel flaska gin förbruka han, vart han tog vägen.. under kvällen, ingen aning


lördag,
jag vaknar upp 0800 för jag ska iväg på en trip med de andra utisarna till king landing som är ett historiskt nybygge från kolonialtiden, rätt tufft, allt i orginalskick, när man passerade turistcentret, som fungera som en tröskel mellan nutid och dåtid.
och det påminnde om Frösön, när man tittar ut över storsjön. oerhört vackert.

image32

image33

image34


efter kings landing åkte vi till provinsens huvudstad, fredericton... oooh en storstad tänkte jag som kommer ifrån lilla Sackville, men fyfan så himla ful stad och utbudet av butiker var det sämsta jag har sett

powerlines inne i storstan.. vafan,
image35

jag kommer tillbaks till Sackville och mitt kära Bigelow strax efter 2100, och Ben är på festligt humör, han han är nästan halvvägs igenom på en ny ginflaska,
det var tänkt att jag skulle med ut.. men jag ångrar mig, istället så pluggar jag och då och då går jag ut och checkar läget i kåken, det är crazy vilket liv det är.
jag och Dan besöker Bennet House, det ser ut som Bigelow, fast det är så jävla risigt.. det är det värsta studentkåken på campus

vid 02 frågar jag Dan om han är sugen på Jack's, ofc.. vem är inte det vid den tiden.. så vi går dit och hämtar take out.. och på parkeringen utanför Jack's så träffar jag på Glania med vänner.
hon armkrokar mig och ber mig följa med in, hon säger att hon har min sked och att hon tänker på mig, samt så frågar hon om jag ska till biblioteket på söndag.

tillbaka i bigelow så sitter jag och Dan äter pizza och kollar på House, och Andrew (Bigelows lille pajas) frågar om han kunde köpa Dans pizza-slice,
Dan: ask Rich, he has a whole pizza
och Andrew försvinner, efter ett tag kommer han tillbaks och stör.. och frågar om vi har en ficklampa.. för han tappade bort sin hemmanyckel..
Jag: ask the security guard, he must have one,
och Andrew försvinner igen
Dan: I like what you did there

efter House drar vi till Bennet igen, för att snacka lite med folket där tills klockan visar 0430,vi tyckte att det var dags att stänga kiosken för kvällen.

horoskop

Aftonbladet: Horoskop

TVILLINGARNA

22/5-21/6

Torsdagen blir romantisk. Du skjuter andra saker åt sidan för att njuta av ett rikt, mysigt kärleksliv.

 

 

YES!!!!! DING DING DING!!!!

till och med planeterna är med mig idag


brandbil

kom inte på något fyndigt att skriva som rubrik, så det blev brandbil..eftersom det var det första that came to mind.. kunde lika bra ha skrivit skogsmulle, fast det var nr2 i tankeprocessen,

Jag sa till Glania att Jasons tös inte ska komma hit, så jag behöver inte sova över, men att jag däremot ville göra det. så nu är det rätt glasklart, iaf från min sida.
vi ska förmodligen träffas på fredag, om våra studier tillåter.


en nackdel med att dela rum med någon, blir han sjuk så blir du sjuk.

och här är en bild på en famous chips sandwich, AM.. trust me de är delicious,

bröd, senap, korv, BBQ-chips, senap och bröd,
lägg på överdelen, tryck till tills du hör chipsen krossas

ha en tallrik , just incase för crumb-action, trist att ha chips på golvet, eller hur SE?
hur länge låg chipslövet under bordet? jag gissar på 2 månader. 

image31



love in sackville

i lördags så hade Mount A. hemma-match mot St. FX, och "vi" vann stort, det var som att det var ett helt annat lag som var ute på plan jämfört med förra veckans match.
på kvällen var det livat på campus, alla skulle ut och festa och alla skulle till olika ställen, så jag och några börja kvällen på Ducky's, en bar som är riktigt sliten, men innan vi gick in så var jag tvungen att huka mig över en jättestor blomkruka vid en korsning, magen gjorde halv-revolt.. men jag klara mig, tur var det! för en mountie-bil stod precis runt hörnet som såg mig.

men ha! no dice popo

vi går in till duckys, är där för en öl, drar vidare till paddy'o som är nå nattklubb/bar/pub, inte alls bra, men det var mkt folk där.. och till sist, campuspubben, dit vill jag bara för att se om Glania var där, vi skulle bara förbi pubben en snabbis och sen dra till Jack's för pizza.
väl inne så tittar jag runt och ingen Glania ser jag.. så jag säger till sällskapet att vi drar vidare mot Jack's. På väg mot utgången så tar hon tag i mig, vi måste ha världens sämsta timing.

söndag, vi hade ett husmöte då de senste två dagarna bigelow vart det säkraste studentkåken på campus, då campus-security har vart närvarande, och kommer vara närvarande tills han är gripen, tydligen så är Sarah's ex riktigt retarded och ska tydligen ha tillgång till vapen, han räds inte för att använda vapnet heller säger campus-securityn.
securityn säger med en allvarlig ton "some of you thought it would be funny to pose as the new boyfriend.."
alla är helt tysta, och jag och Dan försöker hålla oss för skratt, båda fnittrar och ler och andas lite tyngre eftersom vi försöker vara diskreta, det är riktigt allvarligt.. men det var riktigt kul när Dan snackade med snubben.

sent på kvällen snackar jag med Glania, nu är vi ganska på det klara om att vi gillar varandra, Jason's flickvän kommer på besök, och jag ska sova hos Glania, vilket vi båda ser fram emot.

action at the Bigelow

fredagen var rätt spännande, vi har en tös som bor i Bigelow som gjorde slut med sin dumb ass till pojkvän, men killen vägrar ge sig, och för att göra det här lite roligare så är han en ex-con också, han har nyligen blivit frigiven.
Så nu ringer han runt till alla i Bigelow och försöker luska ut vad stackars Sarah gör och om det är nå festligheter i Bigelow.
Så igår eftermiddags så ringde förrövaren en snubbe mittemot mig och Jason, snubben freakar ut för att han vet inte ritkigt vad han ska göra, för det var 6:e gången nu som han ringer.

Dan svarar i telefonen, och på skämt säger han att han är den nya pojkvännen och ber förrövaren att dra åt helvete och lämna Sarah i fred, och Dan retar upp killen i telefonen och Dan säger, "ikväll så kommer jag bli den riktiga pojkvännen, om du förstår vad jag menar" och "för hon vill inte prata med dig, har du inte fattat det? Varför tror du att hon har telefonen urpluggad? sluta ring innan det här slutar illa"


vi får veta senare att kräket har brutit sig in i hos tösens föräldrar som har en restraining order på han om han skulle vara i närheten. Hennes föräldrar ringde polisen men han hann försvanna innan polisen kom till plats.

på kvällen så får vi se en bild på aset han såg väldigt liten nu, smal och allmänt ynklig, och vi (jag och några fotbollspelare): "va.. han? låt han komma så ska vi ge han en beating han sent glömmer"

vi sitter några i vårt rum och snackar om Sarah's ex och Karim (fotbollspelare) säger nästa gång ex:et ringer så ska jag säga "yo man! leave Sarah alone, we are protecting her crib"

vi fick order om att inte göra några närmanden då han troligtvis bär på vapen och är allmänt instabil.
men det var iaf rätt tryggt på Bigelow, vi hade två RCMP-squad cars på plats, och campus security vakandes över oss hela natten.

svar på kommentar


Säg bara till hur jag ska göra för att du ska få min röst som "homecoming queen" så lovar jag att den kommer snabbare än vinden.

-ÅK


dear ÅK

Det är inge bal, bara en hemma-match med en organiserad fest på campus, det kommer att finnas öltält.

Det räcker med att du röstade på mig för att bli lucia när vi gick på wenströmska, sen att jag fick flest röster av alla kandidater.. otroligt.
-red


homecomming

på lördag är det homecomming, det där som vi har sett i alla filmer,
första hemma-matchen, vilket inte stämmer.. för den var förra veckan, varför den inte var homecomming är det ingen som vet. Men tydligen så kommer det bli ett fallujah i Bigelow nu på lördag, så studier läggs åt sidan helt och hållet på lördagen. I två veckor har folk surrat om homecomming och matchen mot St. FX.


tisdag

igår hoppades jag på att sitta på ett fik med Glania, men tyvärr så var inte hon så kry.
väldigt trist.

men istället så går jag in i rollen som Kampanjledare åt en snubbe i min korridor, han vill bli vald till Students' Administrative Council. han har gjort lite reklam som finns lite varstans, och små skyltar han han också gjort, som man kan sätta upp på dörren för att visa sitt stöd.

efter en timmes lek går jag tillbaks till mitt rum och slö surfar på facebook, och Christina kommer förbi och frågar om jag ska med och träna. Jag hade inte något bättre för mig så, jag nappa på't.
när hon gick så sa jag till Jason, att det var hon som jag var med kolla på stjärnorna.

när vi tränar så säger Christina att jag ska se henne spela om hon klarar try out:en för skolans hockylag.
hm.

lite citat från Mount A

Jag: have you tried Guiness?
Dan: shit so thick that pennys floats on it,

Rich: when the dude from Saskatchewan makes fun of you.. you know that you are retarded
Dan: (från Saskatchewan): hey....

Ben: oh yeah, big fucking suprise there
*Jason ligger i sin säng och sover*

Jag: Nikita, you just killed fashion (hon har pyjamasbyxor med nalle phu och en huvtröja)
Patrick: and what about you? are you rectifying it? (jag har jeansbyxor och en huvtröja)

Ben: come on Jay, live a little
*Jason vet inte om han vill gå till meal hall*

saturday night

ifredags då jag var på fyllen, så blev jag utmanad av några töser i huset att se filmen the notebook, "filmen är jättefin, du kommer att gråta", hm, eller hur.

jag trodde då att jag skulle se filmen själv, meeen neeeeej, jag får sällskap utav 5 tjejer, eftersom tjejer inte kan se på film, så är det jag som säger "SCHHH!", jag vill ju se filmen, se what gives.
och en av töserna undrade hur man säger hora på svenska, men är hon säger det låter det "houra", hon tyckte att det lät jättetufft. och från ingenstans så utbrister hon HOURA! och pekar på tvn.

under och efter filmen, det var precis precis som jag trodde, inga tårar.
filmen i sig är bra, storyn och detaljerna såsom tal/dialog, kostym, scener och props är välgjorda. Vilket gör att filmen som helhet är en bra produktion.

promenad med Glania

idag vid 12-tiden så tog jag och Glania en lång promenad runt the waterfawl park, väldigt mysigt, charmigt och spännande. eftersom det var ett tag sen vi gjorde något tillsammans så var vi väl extra glada för att träffa varandra, vi går tätt in på varnadra, axlarna möts, en och annan höft-nudge. vi tittar varandra i ögonen och ler mot varandra och fnissar.

vi gör ett besök på Tim Hortons för att köpa med oss kaffe till fotbollsmatchen, Mount A hade hemma match,,
jag och Glania hade kul på matchen trots det dåliga vädret och ett riktigt bra gästande lag som visa vart skåpet skulle stå.

om Nikita

eftersom jag även har fått förfrågningar från Kina, here goes.. det ser lite suspekt ut när jag har ett Nikita-album på facebook, med 21 bilder på henne, vi är faktiskt vänner, men varför har jag då massa bilder på henne?
- jo! jag fick låna en systemkamera som tillhör tösen (inte Nikita) som jag var ute och kolla på stjärnorna med,

jag ville testa systemkameran funktioner, för innan min avresa till kanada så var jag väldigt nära på att köpa en sådan.
Och (nej nej! inte börjar meningar med och) Nikita ställde upp, rättare sagt, jag tog en massa bilder för att se ifall jag kunde creep:a ut henne, men hon ler istället och spelade med.

AM, du som är teknikfreaket när det gäller mobil, datorer, osv. det går fort att ta bilder, riktigt fort.. men som jag trodde, det är ingen kamera man har med sig överallt.. den är lite ivägen, att ha den runt halsen jämt, jag tror att man blir ritkigt le' på't. jag är faktiskt riktigt nöjd med den jag köpte istället för systemkameran,
SE, är du nöjd med din?

och nej! Nikita är inte min flickvän

ett B

mitt första nordamerikanska betyg

image29

svar på kommentar

men vadå.. om du sitter på cafét o surplar kaffe så är det väl ingen takeaway kaffe heller..
- fundersam

dear fundersam

jag får skiten i en såndär jävla pappersmugg med ett plastlock. takeaway.
och så är det fairtrade också... hemskt.
-red




svar på kommentar

hur går det med tjejen då?
- Frågvis


dear Frågvis.

menar du Glania?, jag gissar på att det var en nollningsflirt med henne,
kanske är bäst så

-red


hatar mig sjäv

ja, nu mer än vanligt, sitter på campus-cafet, med mitt take-awaykaffe med min dator och läser nyheterna och slurpar kaffe, se på mig, se så viktig jag är. jag är så hip och up to date med allt, så jag måste släpa runt min dator och surfa/facebooka och email:a stup i kvarten,

eller så kan uppföra mig som en normal person, ha datorn hemma och surfa när jag kommer hem..

jag finner inga ord för hur mkt jag föraktar mig själv,
värsta är, jag är inte ensam, det finns 6 andra livlösa själar som gör samma sak, fast jag tror att de håller på med studier, plugga på ett cafe... idioter.

jag är en trendskapare, jag dricker kaffe och tar det lungt i detta livlösa hak, tittar ut genom fönstret och ser hur vinden smeker träden. Någon måste göra ett försök att sätta lite färg på väggarna efter vad de grå och matta studenterna gör med stället.

svar på kommentar

Alltså, det spelar ingen roll hur många önskningar du får. Så länge de är kristna måste du gifta dig innan det händer något...
^^
- ÅK


dear ÅK.

ooooooh! bara du ÅK, bara du.  
jag måste erkänna att det var fyndigt,

på tal om giftemål, när ska du gifta dig?
se till att Anso's bridesmaids är singles
-red.



is it a love thing?

det var tänkt att jag och Glania skulle till kyrkan igår, (söndag), vi snackade om det i fredags,  hon är troende kristen.. och jag är jag. intressant är det, jag trodde inte att jag skulle bli intresserad för någon som är religös.. men så det kan gå..
jag brukar skämta med henne genom att säga, har du snackat med "gud" och "jesus" på senare tid?

något verkar inte stämma, varken hon eller jag gör någn ansträngning för att finna tid att vara med varandra,
vi snacka om det på msn, hon undra varför jag inte hänger med dem (hon och de andra utbytesstudenterna) längre
hm.

själv spenderade jag så gått som hela söndagen i biblioteket, fan va trist.

iförrgår natt så var jag med en annan tös, även hon är kristen, hon bor i samma residence som jag, vi låg ute på fotbollsplanen och tittade ut mot stjärnorna och snacka om bibeln vs big bang teorin,

vi såg 5 stjärnfall. får hoppas att mina önskningar slår in




its a love thing

innan min föreläsning igår satt jag på trappen utanför biblioteket och drack mitt kaffe och titta på folk.
och jag ser henne, Glania, hon kommer fram till mig, vi pratar och retas lite med varnadra, det märks på oss att vi har saknat varandra.
jag frågar hur hennes vänner har det, hon säger att dem har saknat mig.. en intern grejj mellan Glania och jag.
ibörjan av IO när vi utisar inte kände varandra så jättebra så lova vi varnadra att vara ärliga ifall någon skulle gå upp i vikt, eftersom det är buffe varje dag, så jag föreslog en lite mildare approach, att ta en på magen och fråga vem den nya kompisen är. (från scrubs)

hon frågade även om jag beteer mig på samma sätt med de andra töserna, vilket jag inte gör.
Det tyckte hon var bra. Vi är båda väldigt försiktiga, själv jag vill inte att det här ska vara någon nollningsromans

svar på kommentarer

Haha vet hur det känns.. man känner sig som ett ufo ibland på föreläsningar o seminariums. Blir bättre med tiden!
- sofia


dear sofia.

jag tackar för de betryggande orden, jag får hoppas att trögheten släpper, helst inom en snar framtid.
-red


höhöhö
/me sträcker sig efter chipspåsen...

och btw, du lär ju knappast våga gå och dö eller nåt, för i så fall ska jag faan slå ihjäl dig... ;)
Love you too! :D
och se till att fota några klassiska ridande poliser, annars är det risk att jag kommer att avfärda dem som en myt :o
- ÅK


dear ÅK.

men okay då...  bara för jag vill inte ha stryk.
funny thing, jag såg en ridande polis, eller som det heter här, RCMP (Royal Canadian Mounted Police) eller Mountie i folkmun. fast han hade inte den röda uniformen. damn it!
han såg ut som en vanlig polis, fast det stod RCMP på polisbilen, då vet man att han är bad ass och att han kan jaga bovar till världens ände.
jag ska göra mitt bästa att få en av dem på bild!

och förresten? när ska du börja blogga? du har ju ett första inlägg redo..
annars vill jag lägga upp det, självklart i ditt namn.
-red

the retarded kid in class

det är jag det!, jag har så jävla svårt att skriva ner anteckningar samtidigt som lärarna föreläser, i tisdags då det var min första dag i skolan, så kändes det som en mental bitchslap, och jag tänkte hur fan ska jag fixa det här.

och idag, inte lika farligt.. det känns frusterande att vara den som är efter,

Att lyssna och skriva ner på engelska är inte så jävla lätt som man trodde.. nu sitter ni säkert där hemma, äter chips och skrattar (hö hö hö).. FUCK YOU!

jag har även fyllt i 3 papper om emergency contact, och det var bara en person på denna jord som jag vill ska kontakta mina föräldrar ifall jag skulle skada mig eller dö.
det är ÅK, vi har vart vänner sens begynnelsen, han är förmodligen den som känner mig bäst.
och jag älskar honom.

du, ÅK, vi får hoppas att du inte ger mina föräldrar några tråkiga nyheter.

FUCK SUS

till er alla som tar illa upp, fuck you! jag bryr mig inte.



guldkorn

det är det här man saknar





Jennings Hall (meal hall)

en sak är säkert, jag kommer gå upp i vikt. Maten vid Mount A är helt otrolig, 3 olika maträtter finns varje dag och det finns en kock som gör custom-made omeletter, man pekar på sakerna man vill ha i omeletten och så fixar han resten,
dessert finns också varje dag samt glass med åtta olika smaker.

och det är all you can eat

byta läger

i måndags så startade International Orientation, och jag bekantade mig med tyskana Ralphie och Glania och vi höll ihop under IO.
och under IO utvecklades nå sorts kontakt mellan Glania och mig, eller som SE skulle ha sagt, It's a love thing

vi skämtar och busar med varandra, tar på varandra, gnider axlarna mot varandra när vi går, ser varandra i ögonen i matsalen.. till slut så är det någon kisar och dricker ur glaset/kaffekoppen
men när Bigelow-nollningen börja så såg jag inte till tyskarna alls på hela dagen, så dagen efter att nollningen börja så syns det på oss att vi sakna varnadra.. men ingen vågar riktigt säga det, hon påpekade att vi inte träffades dan innan.

nu har det gått ett par dagar, jag hänger med kanadensarna och tyskarna hänger med andra utisar

nollning Mount A style

nollning eller som det heter i kandada, frosh, det är en lättare variant än vad vi i Sverige är vana vid, lite barnsligare, vissa saker är riktigt kul och andra saker.. faaaaaan, det är riktigt illa, en liten del av mig dör då.

vi hade något som hette mountie olympics, då man gick runt olika "stationer"  en grejj som jag plus 3 till i min grupp gjorde var att äta 2 liter glass, vi hade inga skedar.. så det var bara att sleva med händerna, det är inge kul att mulka i sig massor av glass och speciellt inte när det under ett stressmoment.

huset jag bor i är fan riktigt bra, bra blandning av olika typer, vi har en riktigt bra stämning, fast det finns en snubbe som heter Moe, han spelar amerikansk fotboll.
Helskum, rätt kaxig, tydligen inte så bra på fotboll heller.. jag och en av reciverarna (Ben) brukar säga "he needs a hug"

campuspuben är riktigt soft, man kan gå dit i tofflor, badshorts och tshirt.. ingen som bryr sig.
och det är riktigt billigt, 2,25 dollar för en drink, riktigt sweet.

igår så var vi från bigelow på en  off campus fest, och folk blev verkligen shit faced, en snubbe däcka på frysen och spydde ner frysen,.. och självklart förevigade jag detta ögonblick

som vi säger i Bigelow - GO BIG OR GO HOME